Johan Hellström - Oliver Oliveros

Avbytare: André Andersson, Viktor Jörgensen, Victor Larsson, Andreas Sonesson och Andreas Sonesson (mv).

Byten:

MATCHKOMMENTARER
Storstilad seger i seriefinalen mot Skanör. Efter två raka förluster var det ett supertaggat ÖT Smygehuk som kom till seriefinalen mot Skanör. Christian Ahlström spelade sin första match i ÖT-tröjan som stopper sedan Adam Norén var avstängd. ÖT Smygehuk startade matchen i ett rasande tempo och ville visa från början att man var det bättre laget. Skanör blev lite tagna på sängen och kom aldrig riktigt in i matchen. I den 8:e minuten slår mycket duktige Pontus Andersson en fin långboll till Oliver Oliveros som kommer en mot en. Oliver dribblar bort försvararen och avlossar ett skott som målvakten gör en fin fotparad på. Bara sekunder senare tar Johan Hellström sig fram till vänster i straffområdet och lyckas runda målvakten men kommer i dålig vinkel så avslutet går strax utanför. I den 12:e minuten snurrar Johan Hellström med Skanörförsvaret i deras straffområde och spelare bollen snett bak mot Oliver Oliveros som skjuter direkt med vänstran men ett Skanörben står i vägen för farligheten. I den 13:e minuten spelar Gustav Lindquist fram bollen till Johan Hellström till vänster som slår ett perfekt inlägg mot Oliver Oliveros och Oliver skjuter direkt på volley men bollen räddas från att gå i mål på mållinjen. I den 15:e minuten kommer Skanörs första riktiga chans när man får ett friläge och man avslutar högt på en utrusande Izzettin Adigüzel som får fingerspetsarna på bollen och styr den ut till burgaveln till en hörna. I den 18:e minuten dribblar Pontus Andersson sig in i Skanörs straffområde och avlossar ett skott som målvakten gör en fotparad på och får ut till hörna. I den 22:a minuten slås en långboll upp till Oliver Oliveros på vänsterkanten. Oliver sprintar ifrån sina bevakare och kommer ner till straffområdet. Där vänder han upp och vänder spelet över till höger till Johan Hellström i straffområdet. Johan är osjälvisk och spelar bollen snett bak till Gustav Lindquist i "slottet" som avslutar distinkt på ett touch och bollen far in i mål vid bortre stolpen till 1-0. Ett riktigt drömmål med fin upprullning av Skanörförsvaret. Detta var Gustavs 4:e seriemål i år. I den 23:e minuten misslyckas ÖT försvaret med en rensning och friställer en Skanörspelare som placerar in ologiska 1-1. I den 30:e minuten slår Gustav Lindquist en fantastisk passning fram som friställer Johan Hellström och ensam med den utrusande målvakten curlar Johan bollen runt målvakten högt upp i nättaket. Ännu ett snyggt mål. Detta var Johans 9:e seriemål i år. I den 33:e minuten skjuter Oliver Oliveros ett skott som täcks av en hand ut till hörna. Ingen straff där. I den 37:e minuten har Skanör ett bra läge men avslutet går högt över i det fria läget. I den 43:e minuten tar Oliver Oliveros sig runt målvakten och spelar bollen snett bak mot Johan Hellström som missar bollen precis. Första halvlek slutar med en 2-1 ledning där vi dominerat spelet totalt och var inte riktigt nöjda med att bara leda med ett mål. ÖT fortsätter dominera matchen i den andra halvleken. I den 58:e minuten driver Gustav Lindquist upp bollen mot Skanörs straffområde och han passar bollen på ena sidan av försvararen medan Philip Marklund löper in från andra sidan och petar bollen på ett tillslag förbi den utrusande målvakten in i mål till 3-1. Ett klassmål till! Detta var Philips 2:a seriemål i år. Assisten var Gustav Lindquists 10:e i år! Imponerande. I den 61:a minuten slår Skanör en frispark från långt ute på kanten som tar i ÖT Smygehuks överliggare. I den 65:e minuten dribblar Pontus Andersson bort ett par motståndare och driver upp mot Skanörs mål. Pontus släpper bollen elegant på djupet till Oliver Oliveros som är hur kall som helst och rundar målvakten innan han slår in 4-1 i det tomma målet. Detta var Olivers 10:e seriemål i år. I den 77:e minuten slår Gustav Lindquist ett fint inlägg som Christian Ahlström kommer först på men volleyavslutet går utanför. I den 79:e minuten kommer Skanör fram på högerkanten och in i straffområdet och spelar bollen snett bakåt där en forward placerar in 4-2 i bortre burgaveln. I den 90:e minuten spelar Sebastian Kristensson fram bollen till Oliver Oliveros som skjuter från 16-meters men målvakten räddar snyggt. Matchen slutar med en 4-2 seger för hemmapojkarna och vi bjöd verkligen publiken valuta för pengarna. Årets bästa match från vår sida där vi egentligen aldrig gav Skanör någon chans att komma in i matchen. Jag hade velat ge hela laget stjärnor i matchen för så jäkla bra var vi! Tyvärr måste jag försöka välja ut fem och det är verkligen inte lätt. I nästa match väntar AIF Barrikaden på bortaplan på lördagen den 2:a juni med matchstart 14:00 på Heleneholms IP konstgräs.